This indoors air will be placed in the worst area of the plot, which is often shaded by the main house. 

The extension is family to the existing porches.

 
 

By respecting the existing constructions, we give three autonomous habitats, that the family will use according to their changing needs through the year and decades. 

What is foreseen as a buffer space might become the daughter's house. What is thought as a guest apartment might become the writing room...

Habitat A.

Habitat A.

Habitat B.

Habitat B.

Habitat C.

Habitat C.

Geological neighbours:  The presence of quite tall apartment blocks on the northern and north-western side protects the site from the strong Mestral winds, and shading it during the hot summer afternoons, strongly modifying its microclimate.

 We take advantage of our neighbour's accidental gift by using some lighter construction techniques and opening up towards the western light.